Korepetitor i skladatelj

Rođen u Splitu, Osnovnu glazbenu školu završava u Metkoviću, a Srednju glazbenu školu u Zagrebu u klasi prof. Ivanke Kordić. Na Muzičkoj akademiji  u Zagrebu diplomira 2005. godine u klasi profesora Jakše Zlatara, kod kojeg završava i poslijediplomko usavršavanje.


Tijekom školovanja, redovito je sudjelovao na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima i osvajao visoke nagrade, a  pohađao je i  seminare priznatih pedagoga i pijanista ( Cz. Stanczyk, L.Baranyay, N. Kazimirova, S. Aronowski, R. Muraro, E. Indjic, V. Krapan, P. Gvozdić… )


Kao član Hrvatske glazbene scene mladih održava koncerte samostalno i uz suradnju  s drugim glazbenicima diljem Hrvatske i  inozemstva, među kojima se izdvaja uspješna višegodišnja suradnja s violinistom Danielom Kuzminom započeta turnejom u sklopu Svjetskog festivala mladih u Petrozavodsku ( Rusija, 2003.g. ).

Krešimir Popović

Uspješnu suradnju ostvaruje i sa mezzosopranisticom Kristinom Beck- Kukavčić   s kojom u dva navrata gostuje u Francuskoj te kao njezin služeni korepetitor na seminarima solo – pjevanja. Također ističe uspješnu suradnju s mezzosopranisticom Katjom Markotić, naročito gostovanje u Španjolskoj (Girona).

 

Stalno je zaposlen u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.