Korepetitor i skladatelj

Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Nakon toga upisuje postdiplomski studij na La Schola Cantorum u Parizu.  Osvaja brojne nagrade u kontinuitetu svoga glazbenog obrazovanja . Nastupao je kao solist i komorni muzičar diljem Europe (Hrvatska, BIH, Italija, Slovenija, Francuska, Latvija, Švicarska) te u SAD-u. U listopadu 2008.godine bio je pozvan izvesti premijeru kompozicije sladatelja E. Ewazena na akademiji Juilliard u New Yorku, te je 2009. i 2010.  dobitnik stipendije za International Keayboard Institute of Music na Mannes College of Music, New York.  Snima za HRT radio i televiziju.

 

2012.godine predstavlja se prvi put publici u ulozi maestra u studentskom projektu opere W.A.Mozarta:  Le Nozze di figaro s kojom  nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama, te 2014.godine se ponovno pojavljuje u istoj ulozi u projektu opere D.Cimarose: Il Matrimonio Segreto pod produkcijom kazališta Mala scena.

Ivan Pernicki

U listopadu 2014.godine predstavio se kao koncertni pijanist na sveučilištima u SAD-u prezentirajuči hrvatske, američke i europske skladatelje za klavir s velikim uspjehom (Goucher College, Baltimore; Slippery Rock University, Pittsburgh; Kennesaw state University, Atlanta). Nakon povratka u Hrvatsku održao je koncert u Mostaru na otvorenju izložbe Spremnici vremena (Tjedan kulture u Kosači), te  u Badenu (Švicarska). Iste godine dobitnik je nagrade za najboljeg vokalnog umjetničkog suradnika na natjecanju Lazar Jovanović u Beogradu.

 

Ivan je koncertni pijanist, profesor klavira, te umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiju u Zagrebu.  Umjetnički je ravnatelj festivala klasične glazbe Volvo Off Road Fest 2014 Zagreb.