MARKO PLAVEC

Marko Plavec rođen je 1982. godine u  Koprivnici. Već od malih nogu pokazuje veliki muzički talent. Tako sa 7. god postaje član glazbenog zbora u osnovnoj školi koju je pohađao u Sv. P. Orehovcu te bio član čitavu osnovnu školu.

Markov plesni početak bio je sa latino američkim i standardnim plesom u kojima je postizao zamjetan uspjeh na natjecanjima. Ubrzo je tomu dodao i jazz dance, kojim se profesionalno bavio u osječkom plesnom studiju 'Magic'.

Za vrijeme bivanja u plesnom studiu „Magic“ nastupao je na brojnim gradskim manifestacijama i natjecao se u Hrvatskom Show dance Savezu na općinskim i državnim razinama. Svoje plesno iskustvo proširuje i predstavama koje su se odvijale u HNK u Osijeku, pod vodstvom koreografa Dinka Bogdaniča. Tijekom svoje plesne naobrazbe pohađa radionice stranih i domaćih koreografa kao što su Jorge Vaqes, Igor Barberić, Larisa Navojec, Koni Duci itd. 

Kao jedan od finalista showa 'Coca-Cola Music Stars' pojavio se u filmu" Prvih pet minuta" u koreografiji Larise Navojec i Tamare Curić.

Bio je i član „Potkalničkih plemenitaša“ gdje je vježbao i trenirao društvene plesove pod palicom gđe. Vlaste Rittig. Selidbom u Zagreb počeo je surađivati s nekim od estradnih imena, plesao na raznim eventima, festivalima, postaje član plesnog kluba 'Escape’, gdje i danas pohađa sate jazz dancea, hip-hopa, baleta i street jazza. 2010. godine radi  radionicu za  nadolazeći mjuzikl "Footloose" za koji kasnije prolazi audiciju. 2012. godine prolazi još jednu audiciju za mjuzikl "Crna kuća".

 

2013.god odlazi u Umag gdje prolazi na audiciji i radi za Istraturist te Melia hotels international u mjuziklima „Lion king“ , „ Grease“ , i  „High school musical“. 

 

Početkom 2014.god odlazi u Dubrovnik na snimanje serije „Borgia“ gdje je glumio u nekoliko scena te mjenjao glumce u kaskaderskim scenama , sudjelovao je i na snimanju filma „Šegrt Hlapić“. Iste godine ponovno prolazi na audiciji za Istraturist te Melia hotels international te radi mjuzikle „Lion king“ , Beauty and the beast“ , i „Mamma mia“ .

Marko se dugi niz godina bavi i  jahanjem u kojem ima položene ispite jahače dozvole, dresurno jahanje i daljisko jahanje (Endurance). Nastupa na raznim natjecanjima gdje osvaja brojne medalje , pehare i priznanja .

 

Deset godina bio je član povijesne postrojbe „Varaždinski Husari“ u Varaždinu gdje je trenirao jahanje ,dresuru i vježbao sa konjima te imao mnogobrojne nastupe diljem Hrvatske. Sa „ Varaždinskim Husarima“ snimao je i dokumentarni film za HRT „Već tri dana jašem ja z Varaždina „ koji se snimao po dvorcima hrvatskog Zagorja.

 

2010. godine  postaje član  povijesne postrojbe „Počasna satnija Kravat pukovnije“ u Zagrebu, gdje  i danas jaše svaki vikend na Markovom trgu, Trgu bana Jelačića  i na Kaptolu ispred katedrale te sudjeluje sa konjima u smjeni straže.

 

2014. godine odlazi na audiciju za „Prvu Hrvatsku Broadway školu“, koju prolazi,te postaje njen student gdje pohađa satove plesa,pjevanja i glume.

 

2015. godine odlazi na još jednu audiciju za „Glazbeno-scenski ansambl Medley teatar“ koju također prolazi te postaje član njihovog ansambla s kojima je radio  predstavu „Antigona“.

 

Od projekata koje je radio,važno je napomenuti  mjuzikl „Legenda Ružice grada“ u kazališu Komedija.

2015. godine u osmom mjesecu odlazi na casting za film Winnetou njemačke produkcije , gdje prolazi, te radio 4 mj na projektu.